1. marraskuuta 2010

Luonnos lokakuu

Tässä kuussa en ole saanut kauheasti aikaan sellaisia luonnoksia joita tänne kehtaisi laittaa, joten liitän ne harvat sitte vaikka marraskuun merkintään. Sen sijaan saatte nauttia mun elävän mallin piirustuksen kurssin tuloksista joista muutaman laitan pyynnöstä tänne esille. Pakko sanoa että oli kyllä aika antoisa ja nautittava kurssi ja tällä ei oo sitte mitään tekemistä sen kanssa että meillä oli alaston miesmalli, vaan sen kanssa että opin kiinnittämään mittasuhteisiin ihan eri tavalla huomiota. Vielä mulla kuitenkin on ihmisten kuvallisessa ilmaisussa ihan huisin paljon opittavaa. Jos jotain kritiikkiä nousee mieleen ni ehottomasti kirjotelkaa!










Short translation:

Here are some schoolwork that I drew in a living model drawing course. They are made with charcoal on some litoposter paper and most of them are over 1m high.

4 kommenttia:

  1. Eka on munsta paras! Ja viiminenki on! Kiitos kun pistit esille :) Ottiko malli tirsat viimeistä piirtäessänne? ;)

    VastaaPoista
  2. eka oli se viimesen tunnin työ ni oiski huolestuttavaa jos mitään kehitystä ei ois havaittavissa. Ei se tuure tirsoja sentään saanu ottaa ku ei saanu liikkua ollenkaan, vaikka onhan se varmaan ollu sille ihan lepposaa vaan makoilla nakuna.

    VastaaPoista
  3. Ekassa ja vikassa onnistunu hyvin toi perspektiivin (lähempi = isompaa) piirtäminen. Muuten overall hyvin hoksattuja varjostuksia ja korostuksia ruumiin ja lihasten muodoissa.

    Kokeile ens kerralla mm. sarjakuvissa käytettyä kikkaa piirtää kauempana olevat asiat ohuemmalla viivalla ja lähempänä olevat paksummalla. Sen pitäis aikaansaada varjostusta ja perspektiiviä kuin itsestään.

    Tällä esim. toi istuvan asennon selkä ei pomppais niin silmille vääristäen perspektiiviä vaan päin vastoin, selkä kaartuis/häipyis etäämmälle.

    VastaaPoista
  4. Kiitti Joni toi kuulostaa tosi hyödylliseltä kikalta. Jännä ettei ollu mulle tuttu entuudestaan :) Pitääpä heti ruveta testaileen

    VastaaPoista