15. elokuuta 2011

Öljyvärien tuoksua

Eräs ystäväni pääsi opiskelemaan kouluun johon ei ole mitenkään helppoa päästä (liki mahdotonta jos minulta kysytään), joten ajattelin juhlan kunniaksi maalata tulevaan uuteen kotiin jotain pientä kivaa. Yritin pitää aiheen melko simppelinä, että saan sen myös joskus valmiiksikin, eikä työ jäisi keskeneräisenä vaatekkaapini seinää vasten nojaamaan, niinkuin niin monet muut aloiotelmani ovat tehneet.

Aloin ihan tosissani turhautumaan, kun joka kuvausyritykseen ilmestyi kummallisia vääristymiä ja heijastuksia yms mitä kuvaan ei kuulunut. Lopulta vain luovutin ja annoin olla. Tämä siitä paremmasta päästä ja antaa varmaan jonkinlaista kuvaa siitä mitä olen puuhaillut.

Olen myös väritellyt joitakin vanhoja luonnoksia nopeasti koneella ja tökkinyt niitä deviantarttiin, jos joku haluaa vilkaista niin linkki löytyy tuosta ylhäältä.

Niin ja minunhan on pitänyt jo pitempään postata se valmiiksi tullut koulussa tehty öljyvärityö tännekin. Eli tässäpä tämä:

5 kommenttia:

  1. Mulla tuli tuosta ylemmän naisesta heti ulkonäöllisesti mieleen Norah Jones? Jännä, vaik siin on vaa nainen tähtitaivas taustana, on jotenki surrealistinen fiilis. Tuli heti mieleen Henri Roussoun "Sleeping Gupsy". Meitsi tykkää.

    VastaaPoista
  2. Oho en ois arvannu että sitä kukaan ihan heti tunnistaa, mutta joo se on Norah Jonesin kuvan pohjalta tehty :D Ja surrealismi on sydän. Oot ihana!

    VastaaPoista
  3. Tämä pieni koululainen on ihan mielettömän otettu. Maailman ihanin idea tehdä tuollainen <3 Tykkään tosi paljon lopputuloksesta. Tuo ilme on niin jännä arvoituksellinen, että mietin sitä varmaan päivittäin sitten kun se vihdoinkin pääsee mun seinälle. Kiitos, senkin ihana ystävä siellä :) Voit olla varma, että esittelen tuon tyyliin ensimmäisenä jokaiselle vieraalle tulevassa asunnossa. Halauksia!

    VastaaPoista
  4. Toi alempi on todella tyylikäs, siinä ilmeisesti on ollut joku maalaus mallina?

    VastaaPoista
  5. Helene Schjerfbeckin ompelijatarhan se siinä ^^ Tekovuotta en osaa nyt hatusta vetää, siis sitä milloin alkuperäinen oli maalattu. Koulussa oli tehtävänä tehdä jäljennös jonkun taiteilijan teoksesta ja tuo on sellainen joka on minua kiehtonut vuosia.

    VastaaPoista